Politica de confidențialitate și de protecție a datelor cu caracter personal

Îți mulțumim pentru interesul față de compania și serviciile noastre. 

Scopul acestei Politici de confidențialitate este să îți explice ce date prelucrăm, de ce le prelucrăm și ce facem cu ele. Tratăm cu cea mai mare seriozitate confidențialitatea clienților noștri și nu vindem niciodată liste care conțin adrese de e-mail sau alte date cu caracter personal. Fiind pe deplin conștienți de faptul că informațiile personale îți aparțin, facem tot posibilul să le stocăm în siguranță și să le prelucrăm cu atenție. 

Această Politică de confidențialitate nu acoperă aplicațiile și site-urile altor terți la care poți ajunge prin accesarea link-urilor de pe site-ul nostru (cum ar fi Facebook, Instagram, YouTube). Acest lucru excedează controlului nostru. Te încurajăm să examinezi Politica de confidențialitate de pe orice site și/sau aplicație înainte de a furniza date personale.

Cine suntem noi?

Site-ul mtehnic.ro se afla in proprietatea 3G Production & Maintenance SRL, cunoscută sub marca mTehnic (mTehnic Group) cu sediul social în Bucuresti, Bd. Alexandru Obregia 18A, Bl. 10A, et 2, Ap 17, nr. înregistrare J40/7573/2018, cod fiscal 35442269 (denumită în continuare „mTehnic” sau ”Societatea”),  reprezentata legal de Pavel Marius Laurentiu, e-mail office@mtehnic.ro, responsabilă de prelucrarea datelor tale cu caracter personal pe care le colectăm direct de la tine sau din alte surse.  De asemenea, mTehnic Rezidential SRLCUI 46952824, cu sediul social in str Buzesti nr 75-77, birou 19, et 8 divizia de servicii pentru persoane fizice a grupului si detinuta de 3G Production & Maintenance SRL,  are dreptul de folosinta asupra site-ului mtehnic.ro. Toate drepturile detinute de 3G Production & Maintenance, cat si responsabilitatile asumate,  sunt acordate  si respectate prin extensie si de catre compania mTehnic Rezidential SRL. 

mTehnic respectă Regulamentul General UE privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal nr. 2016/679 ( denumit în continuare și „GDPR”) și legislația națională. mTehnic își rezervă dreptul de a modifica conținutul acestei politici fără o notificare prealabilă, în concordanță cu legislația în vigoare.  Toate actualizările și modificările prezentei Politici sunt valabile imediat după notificare, pe care o vom realiza prin afișare pe site și/sau notificare pe e-mail.

Principiile prelucrării datelor cu caracter personal

Conform Regulamentului GDPR, datele personale sunt:

  • prelucrate în mod legal, echitabil și transparent față de persoana vizată („legalitate, echitate și transparență”);
  • colectate în scopuri determinate, explicite și legitime și nu sunt prelucrate ulterior într-un mod incompatibil cu aceste scopuri; prelucrarea ulterioară în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice nu este considerată incompatibilă cu scopurile inițiale, în conformitate cu articolul 89 alineatul (1) („limitări legate de scop”);
  • adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate („reducerea la minimum a datelor”);
  • exacte și, în cazul în care este necesar, să fie actualizate; trebuie să se ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că datele cu caracter personal care sunt inexacte, având în vedere scopurile pentru care sunt prelucrate, sunt șterse sau rectificate fără întârziere („exactitate”);
  • păstrate într-o formă care permite identificarea persoanelor vizate pe o perioadă care nu depășește perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele; datele cu caracter personal pot fi stocate pe perioade mai lungi în măsura în care acestea vor fi prelucrate exclusiv în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică ori în scopuri statistice, în conformitate cu articolul 89 alineatul (1), sub rezerva punerii în aplicare a măsurilor de ordin tehnic și organizatoric adecvate prevăzute în prezentul regulament în vederea garantării drepturilor și libertăților persoanei vizate („limitări legate de stocare”);
  • prelucrate într-un mod care asigură securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare („integritate și confidențialitate”).

Ce date colectam, de unde si de ce?

Utilizăm doar acele informații strict necesare și relevante pentru afacerea noastră și pentru nevoile tale de consumator, pe care le colectăm prin intermediul site-ului nostru care este administrat în România și găzduit în Uniunea Europeană. Intrăm în posesia datelor tale, în principal ca urmare a faptului ca tu optezi să ni le dezvălui în mod voluntar dar și prin captare automată, la momentul accesări paginii noastre, ca urmare a utilizării de tehnologie și programe informatice specifice. Deși poți să vizitezi site-ul nostru fără să fii nevoit să îți dezvălui identitatea, poți să ne furnizezi în mod direct, datele tale personale, atunci când folosești: 

  1. Formularul de newsletter

Prin intermediul căruia îți transmitem materiale de marketing și publicitate folosind datele tale de identificare. Disponibil în footerul site-ului www.mtehnic.ro. Datele colectate: adresa de e-mail.

Îți vom trimite comunicări privind noutățile din oferta noastră numai dacă ai optat în acest sens. Poți alege oricând să te răzgândești, iar retragerea consimțământului o poți face prin bifarea butonului de dezabonare, conform instrucțiunilor incluse în e-mail. 

  1. Formularul de contact

Disponibil în pagina: Contact 

Datele tale personale le folosim cu scopul de a-ți prelua solicitarea, pentru a avea toate informațiile necesare solutionarii cererii tale . Datele colectate:

  • Nume complet;
  • Adresa de e-mail;
  • Telefon;
  • Numele companiei.

În situația în care nu ești de acord să ne dezvălui aceste informații, vom fi în imposibilitatea de a-ți onora solicitarea.

  1. Formularul de contact cariere

Disponibil în paginile de comanda Cariere. Datele tale personale le folosim cu scopul de a-ți prelua solicitarea, pentru a avea toate informațiile necesare în vederea stabilirii unei întâlniri pentru angajarea ta. Datele colectate:

  • Nume complet;
  • Adresa de  e-mail;
  • Număr de telefon;
  • Încărcare CV.

În situația în care nu ești de acord să ne dezvălui aceste informații solicitate, este posibil să nu îți putem răspunde la solicitare.

Captarea automata de date se realizează prin intermediul:

  • tehnologiei cookie: cookie reprezintă un fragment de informație transmisa din pagina web, salvata de browser pe hard disk-ul calculatorului tău și pe care noi o putem accesa ulterior. Acesta reține informații statistice necesare unei paginii web pentru a personaliza sesiunea de navigare (ex. prin afișarea unor imagini dinamice cu produse de interes) precum pagini web vizitate anterior, descărcările făcute, furnizorul de internet utilizat, țara de origine a vizitatorului site-ului.

Citeste Politica de utilizare a cookie-urilor  pentru mai multe informatii. 

Cele mai obișnuite cookie-uri sunt:

  • Tehnice: ne sunt absolut necesare pentru a ne asigura de eficienta site-ului din perspectiva tehnică;
  • Funcționale: memorează alegerile tale și ne ajuta să îmbunătățim experiența ta de shopping pe site-ul nostru;
  • De performanță: ne ajută să măsuram performanța site-ului utilizând informații despre modul în care vizitatorii navighează în site;
  • De redirecționare: ne ajută să plasăm anunțuri publicitare în alte pagini web pe care le folosești;
  • Plug-in de social media: pentru a ne conecta clienții la diferite canale social-media.

Colectăm și prelucrăm datele furnizate de tehnologia cookie doar dacă ne permiți acest lucru.

Fișierelor jurnal de servere web standard, ne oferă informații statistice referitoare la numărul de vizitatori și ne permit să evaluam capacitatea tehnică a paginii noastre.

Prin intermediul acestora colectam câteva informații referitoare la adresa de IP însă acestea nu sunt în măsură să te identifice în mod direct, ci să ne ofere date statistice în legătură cu traficul pe pagină.

Google Analytics

Pagina noastră de internet utilizează serviciul de analiza web „Google Analytics“ al societății Google Inc., în scop statistic.

Această pagină de internet utilizează Google Analytics, un serviciu de analiză al web-ului pus la dispoziție de Google, Inc. („Google”), care la rândul sau, utilizează cookies. Informația generată de cookie despre modul dumneavoastră de utilizare al site-ului va fi transmis și stocată pe serverele Google din SUA.

În cazul în care anonimizarea adresei IP este activată, IP-ul dumneavoastră va fi scurtat în spațiul statelor membre al Uniunii Europene sau a altor terți membrii ai Spațiului Economic European. Doar în cazuri excepționale, adresa IP întreagă va fi transmisa către un server Google în SUA și scurtată acolo. Anonimizarea IP este activată pentru acest site. Google va folosi aceasta informație în numele operatorului acestui site pentru scopul evaluării utilizării dumneavoastră a site-ului, va genera rapoarte despre activitatea pe site pentru operatori de pagini web și le va furniza și alte servicii legate de activitatea site-ului și utilizarea internetului.

Adresa IP pe care o transmite browser-ul dumneavoastră nu va fi asociată cu alte date deținute de către Google. Puteți refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setărilor adecvate ale browser-ului dumneavoastră, însă în aceasta situație s-ar putea să nu mai puteți utiliza toate funcționalitățile site-ului. Puteți, de asemenea, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descărcarea și instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browser-ul dumneavoastră: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Pentru a fi de acord sau a-ți retrage acordul privind prelucrarea automată prin intermediul programelor sau tehnologiilor mai sus menționate, setează această opțiune în cadrul mesajului de întâmpinare pe care îl primești la accesarea site-ului sau efectuează setările adecvate în browser-ul tău. Pentru mai multe detalii accesează politica noastră de cookies. În cazul în care optezi să navighezi fără aceste tehnologii sau programe, unele funcțiuni sau caracteristici ale site-ului nu vor putea funcționa, noi nu vom putea furniza serviciile și produsele noastre, întrucât datele tale sunt necesare pentru înregistrarea pe platformă, crearea unui profil, crearea unei cereri, crearea unei oferte, facturare etc.

 Daca accepți utilizarea integrala a programelor și tehnologiilor de captare automată, vom colecta următoarele date:

  • date de identitate: nume și prenume, numele companiei pe care o reprezinți;
  • date de contact: adresa e-mail, telefon, eventual adresa contractare și facturare;
  • date privind tranzacțiile comerciale: servicii și produse achiziționate de la noi, metoda de plată;
  • date tehnice: date de conectare, inclusiv IP, sistemul și platforma de operare, identificare browser, locația, tehnologii folosite pe dispozitivele utilizate pentru accesarea site-ului;
  • date de utilizare: a site-ului web, a produselor și serviciilor noastre;
  • date de marketing: preferințele tale de a primi informări de la noi sau de la terți.

Cat timp stocam datele tale?

Daca doar ti-am raspuns la solicitare fara ca intre noi sa intervina un contract, datele tale vor fi stocate 1 an.

Daca am semnat un contract, iti stocam datele pe perioada valabilitatii contractului, cat si o perioada dupa (perioada legala obligatorie) necesara pentru a face dovada contractului. Daca ne-ai platit, datele financiare trebuie pastrate pe o perioada de minim 10 ani.

In cazul newsletter-ului, iti stocam datele personale pe perioada oferirii acestui serviciu, pana in momentul in care soliciti dezabonarea, folosind butonul “Dezabonare” din newsletter. 

Datele tale sunt pastrate pentru motive ca:

  • Respectarea legii;
  • Protejarea proprietății intelectuale;
  • Protejarea secretelor comerciale;
  • Ancheta privind incidentele de Securitate;
  • Litigii.

În ce scopuri colectăm aceste date?

mTehnic colectează datele cu caracter personal în vederea atingerii următoarelor scopuri:

  • Operațiuni generale 

Colectăm datele cu caracter personal pentru efectuarea operaţiunilor de afaceri cu persoane fizice sau cu persoane juridice

  • Răspuns la solicitările Persoanei vizate

Persoana vizată furnizează date cu caracter personal, inclusiv numele, adresa de e-mail sau alte informaţii de contact când suntem contactaţi prin telefon, e-mail, poştă sau folosind platformele noastre digitale. Aceste informaţii personale ne permit să răspundem solicitărilor privind chestiuni legate de serviciile mTehnic.

  • Prestarea serviciilor 

Putem colecta datele cu caracter personal ale utilizatorilor, inclusiv nume și prenume, informaţii de contact, informaţii privind plata şi alte informaţii care ne sunt necesare pentru efectuarea operaţiunilor cu respectiva persoană fizică sau organizaţie. 

  • Dezvoltarea afacerii

Informaţiile cu caracter personal furnizate de către Persoana vizată şi informaţiile personale pe care le colectăm pe platformele noastre digitale vor fi folosite pentru a creşte nivelul de înţelegere a clienţilor noştri şi pentru a asigura o comunicare relevantă în toate aspectele relaţiei dintre dumneavoastră și mTehnic. Datele personale vor fi folosite şi pentru dezvoltarea de noi produse și servicii sau îmbunătățirea celor deja existente.

  • Sondaje ale clienţilor şi vizitatorilor

Putem colecta date cu caracter personal de la vizitatorii platformelor noastre digitale sau de la clienți, în scopul prelucrării în cadrul desfășurării sondajelor referitoare la produsele și serviciile noastre. Datele tale personale nu vor fi folosite pentru comunicări de marketing fără acordul tău.

  • În vederea respectării legii

Putem colecta date cu caracter personal conform cerinţelor sau permisiunilor legislației în vigoare cum ar fi, de exemplu, furnizarea informațiilor tale cu caracter personal și către parchet, poliție, instanțele judecătorești și alte organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

Alte scopuri în care prelucrăm datele sunt următoarele:

  • pentru a răspunde la întrebări și solicitări;
  • în scop de marketing, însă doar în situația în care avem consimțământul tău prealabil;
  • pentru a oferi și îmbunătăți serviciile și produsele pe care le oferim;
  • pentru a diagnostica sau a remedia probleme tehnice;
  • pentru a ne apăra împotriva atacurilor cibernetice;
  • pentru crearea și/sau mentenanța conturilor;
  • pentru constatarea sau revendicarea unui drept în instanță;

Cine mai are acces la datele tale?

Pentru a ne asigura mereu de calitatea produselor și serviciilor, avem parteneriate constante cu diverși furnizori către care putem transmite datele tale, care le prelucrează fie în calitate de Împuterniciți, fie în calitate de operatori asociați, în cel din urmă caz aceștia fiind în mod direct responsabili cu respectarea legislației în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Depunem în permanență eforturi rezonabile pentru a ne asigura că acești terți au implementate măsuri adecvate de protecție și securitate. Cu acești terți (persoanele împuternicite) avem clauze contractuale astfel încât datele tale să fie protejate.

  • furnizori de soluții IT (cum ar fi Google Analytics, furnizori de e-mail marketing -Mailchimp);
  • agenți de vânzări;
  • furnizori de servicii de plăți;
  • autorități publice (ANAF, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Politie etc.);
  • instanțe de judecată sau arbitrale, precum și autorități competente să cerceteze săvârșirea de fapte penale.

De asemenea, am putea partaja datele tale către parteneri de afaceri ca urmare a unui efort comun de a oferi un produs sau un serviciu.

Putem transmite datele și altor părți având consimțământul sau potrivit instrucțiunilor tale (de exemplu situația în care ne îndrumi să transmitem datele personale unor platforme sau pagini de internet ale unor terțe părți, cum ar fi paginile de socializare sau în situația în care dăm curs unei cereri de portabilitate a datelor).

Ne vom asigura, în limite rezonabile, că datele tale nu părăsesc Spațiul Economic European, însă, în măsura în care vom transfera date către state din afara SEE, ne vom asigura, în toate cazurile, că transferurile sunt legitime, având la baza consimțământul tău explicit sau alt temei legal. De exemplu, așa cum am menționat mai sus, este posibil să transmitem datele către SUA prin platformele Google Analytics și Mailchimp, însă acești furnizori sunt incluși în Privacy Shield și datele tale sunt, conform legislației europene, în siguranță. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați https://policies.google.com/privacy?hl=ro si https://mailchimp.com/legal/privacy/

Care sunt drepturile tale?

  1. Dreptul la informare – ai dreptul să știi dacă datele tale personale sunt procesate, ce date sunt colectate, de unde sunt obținute și de ce, de cine sunt prelucrate, pentru ce perioada și dacă aceste date fac obiectul unei prelucrări automate de natura să producă efecte juridice sau să te afecteze în mod semnificativ.
  2. Dreptul de acces – ai dreptul de a accesa, în mod gratuit și la intervale de timp rezonabile, datele colectate de la tine/despre tine. Aceasta include dreptul tău de a solicita și de a obține o copie a datelor personale culese.
  3. Dreptul la actualizare/rectificare – ai dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor tale personale, care sunt inexacte sau incomplete.
  4. Dreptul de ștergere – în cazul în care ti-ai retras consimțământul acordat, te opui prelucrării datelor, prelucrarea nu este conforma cu prevederile Regulamentului sau nu mai este necesara pentru realizarea scopurilor în care datele au fost colectate și prelucrate, poți cere ca datele tale personale să fie șterse din înregistrările noastre.
  5. Dreptul de a restricționa procesarea – în cazul în care se aplica anumite condiții, ai dreptul să restricționezi procesarea datelor tale personale.
  6. Dreptul de opoziție – în anumite cazuri ai dreptul să te opui procesării datelor tale personale, de exemplu în cazul marketingului direct.
  7. Dreptul de opoziție în legătură cu prelucrarea automata – în situația în care datele tale cu caracter personal sunt supuse unei prelucrări automatizate, inclusiv crearea de profiluri, care poate produce efecte juridice sau va poate afecta într-o maniera semnificativa, ești îndreptățit să ne solicitați să excludem datele tale din orice proces decizional individual automatizat.
  8. Dreptul la portabilitatea datelor – ai dreptul să obții datele tale personale intr-un format adecvat sau, dacă este posibil prin transfer direct de la un procesator la altul.
  9. Dreptul de ajutor de la autoritatea de supraveghere – ai dreptul să soliciți ajutorul unei autorități de supraveghere și dreptul la alte cai de atac, cum ar fi solicitarea de despăgubiri.
  10. Dreptul de a retrage consimțământul – ai dreptul să îți retrage în orice moment consimtă Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării dinainte de retragerea acestuia.
  11. Dreptul de a depune o plângere – dacă vrei să faci o sesizare în legătură cu modalitatea în care prelucram datele tale cu caracter personal, te invităm să ne contactezi:
  • Prin e-mail la adresa: office@mtehnic.ro
  • Prin poștă sau curier la adresa ROMÂNIA, ILFOV, POPESTI-LEORDENI, sos. OLTENITEI 181, incinta Danubiana, catre mTehnic,  în atenția RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE.

Te asigurăm că toate sesizările și plângerile tale vor fi tratate cu seriozitate, profesionalism și deplină confidențialitate.

Dacă totuși ești nemulțumit de modalitatea în care am răspuns sesizărilor tale, te poți adresa autorităților ce dețin rol de control asupra activității noastre în materie de date cu caracter personal.

În Romania aceasta autoritate este reprezentată de Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ale cărei informații de contact sunt:

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Întrebări, solicitări și exercitarea drepturilor

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea informațiilor tale sau dorești să îți exerciți drepturile legale sau ai orice altă îngrijorare cu privire la confidențialitate, ne poți contacta la adresa de e-mail office@matehnic.ro. Vom încerca să răspundem solicitării în termen de o lună. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit în funcție de diferite aspecte, precum complexitatea cererii, numărul mare de cereri primite sau imposibilitatea de a te identifica într-un termen util. Atunci când depui o cerere, îți putem solicita informații suplimentare pentru identificare. Aceste informații diferă de la caz la caz, și pentru a ne asigura că datele tale personale nu sunt dezvăluite către persoane neautorizate, vom lua toate măsurile pentru identificarea ta. Dacă, deși depunem toate eforturile, nu reușim să te identificăm, iar tu nu ne furnizezi informații suplimentare pentru a reuși să te identificăm, nu suntem obligați să dăm curs solicitării.

Informații suplimentare

Această pagină de internet este deţinută şi operată de către brandul  mTehnic  prin compania 3G Production & Maintenance. 

Prezenta Politică de Confidențialitate a fost actualizată ultima dată în luna mai 2023.